Autorităţile argeşene susţin că sunt pregătite, în caz că vine iarna la finele acestei săptămâni. Vezi aici cum s-au pregătit

Publicat: 19 Noiembrie 2014

utilaje-zapada-arhivaMeteorologii au anunţat că vremea va începe să se înrăutăţească în acest sfârşit de săptămână, pe alocuri fiind aşteptate chiar lapoviţe şi ninsori, însoţite de vânt puternic. Pentru ca nu cumva iarna să-i le ia prin surprindere, autorităţile argeşene s-au pregătit deja pentru ce este mai rău.


În total, la nivelul judeţului au fost deja pregătite pentru intervenţie peste 111 utilaje, iar în depozite se află peste 8500 de tone de nisip şi 1.800 de tone de sare .
Mioveni
„În acest moment, pregătirile pentru sezonul rece reprezintă una dintre priorităţile noastre. Încercăm să facem tot posibilul să ne asigurăm că lucrurile vor decurge normal pe perioada iernii, că vom avea dotarea necesară şi stocurile de material antiderapant, precum şi utilajele de deservire gata de intervenţie.", a declarat primarul Ion Georgescu. Referitor la cele două societăţi cu responsabilităţi în privinţa intervenţiilor pentru deszăpezire, au fost stabilite termene concrete de verificare a stadiului de realizare a stocurilor de antiderapant şi de pregătire a utilajelor destinate intervenţiei. Pentru contracararea efectelor ninsorii şi poleiului au fost achiziţionate: 120 tone de sare; 2.650 metri cubi nisip; 15 tone clorură de calciu, granule; 700 kilograme agent inhibitor (amestec ce se împrăştie sub formă solidă, granulată şi are rezultate foarte bune şi rapide la înlăturarea poleiului). Dacă fenomenele meteorologice vor fi extreme, se va apela şi la forţa de muncă a Penitenciarului Colibaşi.
Curtea de Argeş
La Curtea de Argeş, directorul Serviciului Public de Gospodărire Comunală, Ioan Ghiţă, spune că pe stoc există 100 de tone de sare folosită pentru materialul antiderapant iar la finalul acestei luni va avea loc şi licitaţia pentru achiziţionarea altor materiale folosite în acest sens. De asemenea sunt în curs de pregătire şi utilajele „Avem trei pluguri semipurtate, două buldoescavatoare cu lamă şi două autobasculante cu lamă. De asemenea am mai cumpărat o lamă şi pentru tractor dar şi un împrăştietor de antiderapant pe care îl vom folosi în special pe străzile mai înguste, acolo unde nu cred că vom putea intra cu utilajele mari", a declarat directorul SPGC Ioan Ghiţă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar