Autoritățile vor lua probe din CARNEA DE VITĂ din casele părinților copiilor internați la „Marie Curie"

Publicat: 19 Februarie 2016

testeStarea bebeluşilor din Argeş internaţi la Spitalul "Marie Curie" a rămas stabilă, patru dintre aceştia fiind internaţi în continuare la secţia de Nefrologie şi alţi trei la Terapie Intensivă.

Şapte bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi în continuare la spitalul

"Marie Curie" din Capitală, dintre care patru sunt la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă, a spus, vineri, medicull Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie.
"Veştile per total sunt bune. Sunt patru internaţi la Nefrologie, doar doi au nevoie de dializă peritoneală. Despre cei trei copii din terapie intensivă, aceştia sunt staţionari, urmează dializă peritoneală, scopul este să-şi reia funcţiile renale", a detaliat Bălgrădean, la o conferinţă de presă, organizată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
În ceea ce priveşte ancheta patologică, Amalia Şerban, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii, a spus că aceasta este în desfăşurare.
"Ancheta patologică se desfăşoară în continuare, avem acum şi sprijinul echipei de specialişti străini. Centrul european de control al bolilor are nişte reguli foarte stricte legate de comunicare, nu avem voie să facem presiuni privind modul în care dânşii îşi desfăşoară activitatea. Se urmăresc din nou toate pistele şi se analizează toate datele pentru a vedea dacă mai sunt piste noi. Posibil la carnea de vită să identificăm de unde şi-au procurat familiile carnea de vită. Aceste piste vor fi urmărite şi de către specialiştii străini. Într-o mică perioadă de timp vom avea şi rezultatele", a declarat directorul din Ministerul Sănătăţii.
Sursă-Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar