Autostrada Piteşti- Sibiu va fi finalizată integral până în 2019!

Publicat: 02 Mai 2014

sova-auto-pitestiMinistrul Transporturilor, Dan Șova, şi-a pregătit vizita de vineri în Argeş printr-o declaraţie făcută astăzi la Alba Iulia, conform căreia autostrada Sibiu-Pitești va fi terminată în două etape – Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea – până în

2017 și integral până în 2019.


Dan Șova a susținut că pentru această autostradă ”nu s-a făcut în România niciodată absolut nimic”. ”S-a făcut în 2008 doar un studiu de fezabilitate, care a fost respins de Comisia Europeană pentru că a fost prost făcut. Singurii care au mișcat lucrurile pe Sibiu-Pitești am fost noi, sau mai exact eu’, a spus Șova, potrivit Agerpres.

Ministrul a arătat că s-a obținut o finanțare de 28 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru licitația pentru acest studiu de fezabilitate.
‘Va avea 12 luni de realizare, va fi suit pe SEAP în următoarele 2-3 săptămâni cel târziu. Începem cu Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea, cu breteaua de 60 de kilometri spre Râmnicu Vâlcea, și va fi terminată în două etape. Până în 2017, va fi terminat probabil Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea și până în 2019, va fi terminată integral’, a adăugat Șova.
El a susținut că între autostrada Sibiu-Pitești și cea dintre Sibiu și Brașov nu există niciun fel de concurență. ”Sibiu-Pitești este finanțată pe fonduri de coeziune, Sibiu-Brașov este finanțată pe fonduri de dezvoltare regională, deci au surse de finanțare complet diferite, nu se suprapun una cu cealaltă”, a punctat Șova.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar