Aveti grijă la căpuşe cand ieşiti la iarbă verde

Publicat: 24 Aprilie 2015

muscati-de-capusemaiVremea caldă ne invită pe toţi la aer liber.Aveţi mare grijă însă la muşcătura de căpuşe!
Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, în parcuri publice, terenurile de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în padure şi pe animale de casă (câini şi pisici).
Căpuşa adultă poate fi văzută cu ochiul liber şi trebuie scoasă

imediat, iar nimfele (puii de căpuşă) arată ca un punct negru cât un vârf de ac. Ţineţi minte data la care căpuşa a fost scoasă de pe corp pentru a urmări apariţia oricăror simptome: roşeaţa, umflarea pielii în jurul muşcăturii precum şi a semnelor tipice ale infectiei Lyme apar imediat sau după câteva săptămâni.
Iată câteva sfaturi:
Evitaţi zonele împădurite sau cu iarba mare şi folosiţi un spray anti-insecte atunci când vă plimbaţi prin parc sau când faceţi un picnic la pădure.
Faceţi un duş imediat după ce v-aţi întors de la o plimbare pe afară şi încercaţi să vă analizaţi corpul şi în special mâinile şi picioarele pentru a găsi capuşele.
Dacă găsiţi o căpuşă, scoateţi-o cu ajutorul unei pensete, trăgând în sus în mod constant, fără a răsuci căpuşa, şi curăţaţi muşcătura şi mâinile cu alcool.
Un uscător de rufe poate ucide căpuşele sau insectele care rămân pe haine după o zi în mijlocul naturii aşa că poate fi o investiţie foarte bună.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar