Bănicioiu: Introducerea cardului de sănătate nu modifică dreptul asiguraţilor la servicii medicale

Publicat: 05 Mai 2015

card2Furnizorii de servicii medicale care se află în contract cu casele asigurări de sănătate că au obligaţia de a acorda servicii medicale şi medicamente în aceste zile, chiar dacă aceştia au sau nu card de sănătate, a atras atenţia Ministerul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
"În această dimineaţă am primit unele sesizări

de la pacienţi cărora li s-a refuzat asistenţa medicală pentru motivul că nu funcţionează sistemul informatic sau nu au prezentat cardul de sănătate. Sunt neplăcut surprins de atitudinea unor furnizori şi vreau să subliniez că toate spitalele, farmaciile şi cabinetele medicilor de familie sunt obligate să utilizeze sistemul de implementare a cardului naţional de sănătate, dar şi să furnizeze servicii medicale şi medicamente, aşa cum li s-a adus la cunoştinţă de la începutul acestui an. Introducerea cardului de sănătate nu modifică dreptul asiguraţilor la servicii medicale", a declarat ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a solicitat, în plus, reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să sprijine, în teren, eforturile colegilor din cadrul caselor de asigurări de sănătate pentru monitorizarea furnizorilor de sănătate în implementarea cardului naţional de sănătate.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar