BUGETUL CONSILIULUI JUDEŢEAN ARGEŞ PE 2014

Publicat: 09 Ianuarie 2014

2. 400x266

Consiliul Judeţean Argeş a lansat ieri în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul în curs. Proiectul poate fi consultat de către cetăţeni (care pot face şi observaţii şi propuneri) timp de 15 zile atât la sediul CJ Argeş, cât şi pe site-ul www.cjarges.ro. Este propus un buget similar cu cel de anul trecut, din punct de vedere al veniturilor, numai că unele cheltuieli au mai crescut.

Astfel, bugetul total este de 269,6 milioane lei. Din această sumă, aproape 50 milioane lei sunt prevăzuţi pentru cheltuielile de personal, iar 123 milioane lei pentru asistenţă socială. Pentru învăţământul special s-au prevăzut 12,5 milioane lei, iar pentru cultură, recreere şi religie suma de 30 milioane lei. Pentru transporturi (care includ şi activităţile de reabilitare a drumurilor şi de întreţinere a lor, inclusiv pe timp de iarnă), suma prevăzută este de aproape 30 milioane lei.

Bugetul instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean.

Cel mai mare buget este cel al Muzeului Goleşti – 5,1 milioane lei, urmat de cel al Teatrului “Alexandru Davila” – 4,7 milioane lei – şi de cel al Muzeului Judeţean – 3,1 milioane lei. Pentru Şcoala Populară de Arte şi Meserii bugetul este de 1,4 milioane lei, iar pentru proiectul de gestionare a deşeurilor în judeţ s-au prevăzut 4 milioane lei. Pentru programele “Laptele şi cornul”, “Miere în şcoli” şi “Fructe în şcoli” a fost prevăzută suma de 13,2 milioane lei în 2014.

Bugetul trebuie aprobat până cel mai târziu pe 3 februarie 2014. În această săptămână şi săptămâna viitoare vor avea loc şi discuţii cu reprezentanţii instituţiilor subordonate şi ai consiliilor locale, pentru a se vedea necesarul de cheltuieli şi cum pot fi acestea acoperite cât mai bine. După ce vor fi primite şi cotele de la Guvern se va face alocarea pe localităţi.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar