Ceremonia de repatriere a militarilor care s-au intors din Afganistan!!

Publicat: 08 Noiembrie 2013

RepatriereInstructori27 400x300La Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” Piteşti in data de 6 noiembrie 2013, a avut loc un moment emoţionant pentru efectivele unităţii: ceremonia de repatriere a echipei de instructori, rotaţia a XX-a, care în vara acestui an a plecat în teatrul de operaţii Afganistan.

La eveniment au participat colonelul Marius Ţundrea, comandantul Componentei Operaţionale Terestre din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, colonelul Victor Moldoveanu, reprezentant al Statului Major General, subprefectul Ion Burnei, Florin Tecău, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, cadre militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai instituţiilor de ordine publică din judeţ şi, nu în ultimul rând, familiile militarilor.

Ceremonia a debutat cu apelul eroilor care s-au jertfit pe câmpul de luptă în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi al militarilor pregătiţi la şcoala piteşteană, căzuţi la datorie în timpul unor misiuni executate în Afganistan.
Timp de şase luni, echipa de instructori comandată de lt. col. Cristian Ruşanu, formată din cinci ofiţeri, 16 subofiţeri şi un maistru militar, a efectuat, în provincia Kabul, activităţi privind organizarea şi desfăşurarea procesului de formare a subofiţerilor din cadrul Armatei Naţionale Afgane, pe care i-au pregătit atât în ceea ce priveşte tehnica de conducere a blindatelor, cât şi în alte specialităţi. Instructorii şi-au îndeplinit cu abnegaţie misiunea încredinţată depăşind momentele dificile cu care s-au confruntat, iar cel mai important lucru este că au revenit în ţară în efectiv complet şi sănătoşi. Ca semn de recunoaştere a modului exemplar în care au reprezentat Armata României pe meleaguri străine alături de alte trupe NATO, lt. col. Ruşanu a primit din parte Statului Major General o plachetă cu diplomă şi o distincţie prin care se atestă că echipa pe care a condus-o şi-a făcut cu cinste datoria.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar