CONFERINTĂ INTERNAȚIONALĂ LA MUZEUL GOLEȘTI

Publicat: 09 Iulie 2016

13612167 1401406769886103 4505499331466011219 nConsiliul Judeţean Argeş, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Federația Europeană a Cluburilor pentru UNESCO şi Alumnus Club organizează, în perioada 7-10 iulie 2016, la Muzeul Goleşti, ediţia a VIII-a a Conferinţei Internaţionale

UNESCO "Tineretul şi Muzeele", eveniment dedicat celor 60 de ani, de când România este membră UNESCO, precum și Sesiunea anuală de Studii și Comunicări Științifice, dedicată aniversării a 50 de ani de la înființarea muzeului etnografic în aer liber, de la Golești, ediția XLVII. Dintre cele opt ediții ale acestui eveniment, cinci au fost organizate la Muzeul Golești.

În acest an, temele de referință sunt următoarele:
• Femeia și creativitatea;
• O jumătate de secol de la înființarea Muzeului în aer liber de la Golești;
• Conservarea și restaurarea patrimoniului muzeal.
La acest eveniment internațional, participă specialişti din muzee, universități, institute de cercetare din România și din străinătate, reprezentanți ai Federației Italiene a cluburilor UNESCO, reprezentantul Federației Mondiale a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO, dl. Yannis Maronitis, Președinta UNESCO Community Association (UCA), d-na Marieta Banchev, precum și Președinta Federației Europene a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO, d-na Daniela Popescu dar și prof. univ. dr. Paul Niedermaier, arhitectul care, în urmă cu 50 de ani, a realizat proiectul Muzeului Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar