Consilier local, declarat incompatibil

Publicat: 12 Februarie 2015

primaria-mioveni-cerUn consilier local de la Mioveni a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Potrivit ANI, Ion Martalogu, pe lângă calitatea de consilier local era, în același timp, membru fondator și membru în Consiliul director al Clubului

Sportiv DACIA Mioveni. Incompatibilitatea survine din faptul că acesta a votat în C.L. Mioveni aprobarea bugetelor locale pe anii 2008 – 2013, contribuind, în mod direct și nemijlocit, la alocarea sumelor de bani în contul asociației sportive.
,,Consiliul Local Mioveni a transferat către Clubul Sportiv DACIA Mioveni, prin intermediul votului și influențelor exercitate de persoana evaluată, suma de 24.432.293 Lei (aprox. 5.945.784 Euro).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local", și dispozițiile art. 75, lit. b) și f) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru [...] orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia [...] o asociație sau fundație din care fac parte", se precizează într-un comunicat al ANI.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar