Constantin Polexe: “ este nevoie ca procesul de descentralizare să continue şi la judeţe să ajungă şi alte instituţii şi atribuţii”.

Publicat: 23 Noiembrie 2013

32411 c 400 300 16777215 0   images stories stiri1 130202 400x300

Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, apreciază că procesul de descentralizare iniţiat de USL este unul bine-venit, dar care trebuie continuat. Polexe afirmă că autorităţile locale şi judeţene ştiu ce e mai bine pentru judeţ şi că se vor face demersuri pentru a prelua şi alte atribuţii.

“În ceea ce priveşte taberele şcolare, este bine că au trecut la noi. Vom găsi resurse pentru a le reface şi pentru a le pune în valoare, probabil din fonduri europene. De asemenea, ne interesează şi preluarea taberei de la Stoeneşti care a fost retrocedată”, a spus Constantin Polexe. De aici deducem că, cel puţin pentru moment, nu ar fi clare resursele financiare pentru reabilitarea taberelor, totul urmând să cadă tot pe umerii autorităţilor judeţene.

Polexe afirmă că este nevoie ca procesul de descentralizare să continue şi la judeţe să ajungă şi alte instituţii şi atribuţii. “Acesta este doar începutul. Trebuie ca şi alte instituţii să vină la Consiliul Judeţean, să revină în judeţ. Şi mă refer aici în primul rând la Finanţe. Nu ne subordonăm nimănui, cu atât mai puţin Prahovei. Fiecare ştie ce potenţial are, fiecare judeţ cunoaşte cel mai bine ce e de făcut. Sperăm ca Finanţele să revină la noi în judeţ cât mai repede”, a declarat Constantin Polexe.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar