Credincioşii îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Pantelimon

Publicat: 27 Iulie 2015

catedrala-sf-ap-petru-si-pavelBiserica Ortodoxă îl sărbătoreşte astăzi, 27 iulie, pe Sfântul Pantelimon, mare mucenic şi tămăduitor al bolnavilor.
Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi sfinţi şi s-a născut la Nicodimia. A trăit în secolele 3-4 după Hristos. De tânăr a fost botezat cu numele Pantelimon, care înseamnă

„în toate milostiv". Pantelimon vizita închisorile şi tămăduia deţinuţii, printre care erau o mulţime de creştini, persecutaţi în acele timpuri. În urma unui denunţ, a fost arestat şi martirizat pentru credinţa sa. Aruncat în foc, corpul lui Pantelimon a rămas intact. Moaştele sfinte ale tămăduitorului au fost duse în mai multe ţări creştine, iar capul lui se află la Mănăstirea Rusicon de pe Muntele Athos din Grecia.
În această zi, trebuie încetate muncile agricole. Este bine să fie prăznuit acest sfânt pentru tămăduirea bolilor şi pentru prevenirea frigurilor. Orbii şi şchiopii trebuie să-l cinstească în acestă zi, pentru a le uşura suferinţa.
În ziua praznicului se mănâncă preparate din porumb şi dovlecei pentru a fi mai viguroşi peste iarnă.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar