Dan Diaconescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare CU EXECUTARE

Publicat: 04 Martie 2015

dan-diaconescu-fbÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţa definitivă în cazul lui Dan Diaconescu, fondatorul Partidului Poporului, în dosarul în care este acuzat de şantaj. Anterior, judecătorii de la Sectorul 1 l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare, însă politicianul a făcut apel. Astfel, procurorii au cerut la

Curtea Supremă majorarea acestei pedepse.

Lui Dan Diaconescu i s-a interzis dreptul de a mai lucra în presă 5 ani de la executarea pedepsei. Alte condamnări: Mitruș Ghezea, 2 ani și 6 luni cu executare și Dorel Petru Pârv, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cei doi nu au voie să activeze cinci ani ca jurnaliști după executarea pedepsei.
Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, este acuzat de două infracţiuni de şantaj. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată pentru şantaj Doru Parv, realizator la OTV şi administrator la SC Kundalini SRL, recidivist post-executoriu, şi Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV şi fost director general al publicaţiei 'Atac la persoana'.
În perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de ameninţare atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Doru Parv, asupra lui Ion Mot, primar al comunei aradene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totala de 200.000 euro.
Sursa:Evenimentul.ro

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar