De-a râsu' plânsu': Mutarea unui cuib de barză a trebuit aprobată de ministrul Mediului

Publicat: 12 Martie 2015

barzaUn document oficial demonstrează că este o realitate. Ministrul Mediului, Apelorși Pădurilor, Graţiela Gavrilescu a semnat un ordin prin care un cuib de barză va putea fi mutat 600 de metri mai la vest.
Dovada muncii ministrului PLR stă ordinul dat special și

publicat în
prima parte a Monitorului Oficial din 10 martie, apare un "Ordin pentru aprobarea relocării unui cuib de barză de pe raza localităţii Schitu Goleşti.
Art. 1 - Prin derogare de la prevederile art. 33 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă relocarea unui cuib de barză (Ciconia ciconia) de pe raza localităţii Schitu Goleşti, la 600 de metri vest pe un alt stâlp de electricitate. Art. 2 - Relocarea cuibului de barză prevăzut la art. 1 se va face cu personal tehnic de specialitate".
În plus, "in termen de 30 de zile de la data relocării, beneficiarul are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului de pe raza administrativ-teritorială unde s-a desfăşurat acţiunea de relocare un raport asupra acţiunii derulate în baza derogării obţinute".

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar