Deszăpezire 24 de ore din 24 în oraşul Mioveni!

Publicat: 29 Ianuarie 2014

 DSC0873 800x533

La ora 6.00 jumătatea de sud a judeţului Argeş a intrat sub cod portocaliu de viscol, iar jumătatea de nord, sub cod galben.
Reprezentanţii primăriei Mioveni au anunţat în această dimineaţă că încă de la ora 06:00 maşini de deszăpezire au ieşit pe străzile principale din oraş.
”Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din oraş încă din această dimineaţă de la ora 06:00, când a început să ningă. Maşinile au împrăştiat material antiderapant pe arterele principale. De când au început ninsorile, cei 200 de angajaţi ai celor doi operatori din Mioveni, S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, respectiv S.C. Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, n-au mai pus geană pe geană.
Toate utilajele care acţionează la deszăpezire sunt echipate cu GPS, iar la Primăria Mioveni funcţionează un dispecerat (non stop) care preia semnalele de la locuitorii oraşului (0348.455.999).


Am apelat şi 50 de persoane private de libertate de la Penitenciarului din localitate pentru curăţarea străzilor şi trotuarelor din oraş de zăpadă. Acestia vor fi la dispoziţia Primăriei până la 1 februarie 2014”, a declarat Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.
Despre planul de deszăpezire directorul Nicolae Tudose ne-a spus că: “Acţionăm 24 de ore din 24, dar facem tot posibilul să asigurăm şi timpul de odihnă pentru muncitori.Oraşul a fost sectorizat în 9 zone, iar cei 150 de salariaţi ai SC Servicii Edilitare pentru Comunitate acţionează pentru asigurarea circulaţiei normale a autovehiculelor şi a pietonilor. Se intervine non stop pe străzile mici, trotuare şi parcări în oraş.”

Angajaţii de la SC Construcţii Reparaţii Mioveni se ocupă de deszăpezirea străzilor, arterelor şi drumurilor orăşeneşti. După cum ne-a informat directorul Bogdan Udroiu, “pentru buna funcţionare a traficului, echipele au fost repartizate în toate sectoarele din oraş şi în fiecare cartier.Se intervine la orice oră din zi şi noapte pentru deblocarea circulaţiei. Toate cele 9 utilaje din dotare sunt în momentul de faţă pe teren.”
Şi locuitorii oraşului au ieşit în această dimineaţă la lopată pentru a curăţa spaţiile din faţa magazinelor, a blocurilor sau a caselor.
Deocamdată, în Mioveni ninge liniştit, fără viscol. La ora 11.00 stratul de zăpadă măsura 35 de centimetri, iar temperatura aerului era de minus 4 grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Pe străzile Mioveniului traficul auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Până la această oră, nu au apărut, însă, blocaje şi nu s-au înregistrat evenimente rutiere cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar