Detinuții în dezbateri, de Ziua Ințernatională împotriva fumatului

Publicat: 28 Mai 2015

penitenciar-fumatMiercuri, 27 mai 2015, 22 de persoane private de libertate clasificate în regim închis custodiate de Penitenciarul Colibași au participat la o dezbatere susținută de doamna doctor Eliza Lupu, reprezentant al Direcției

de sănătate publică Argeș.
Activitatea a fost organizată cu ocazia Zilei internaționale împotriva fumatului și a făcut parte din Calendarul tematic al activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială ce se vor desfăşura în cursul anului 2015 în Penitenciarul Colibaşi.
Obiectivele vizate au fost informarea deţinuţilor cu privire la semnificația acestei zile, reflectarea asupra riscurilor fumatului asupra sănătății individuale și colective și totodată promovarea unei politici publice de reducere a numărului fumătorilor.
Participarea deţinuţilor la astfel de activităţi are un rol important în reintegrarea socială de după momentul liberării din penitenciar.
Urmare impactului avut asupra deţinuţilor, cele două instituţii Penitenciarul Colibaşi şi Direcția de sănătate publică Argeș, au decis continuarea relaţiei de colaborare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar