Dezbatere publică pe tema Strategiei de Dezvoltare a judetului Argeş

Publicat: 16 Noiembrie 2013

dezbatere-1 400x300În prezenţa mai multor parlamentari, primari, directori de instituţii deconcentrate şi oameni de afaceri, conducerea Consiliului a prezentat joi 14 noiembrie 2013, Strategia de Dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014-2020. Pe baza acesteia vor fi elaborate, ulterior, şi strategii locale. Primarii, dar şi cetăţenii şi agenţii economici pot face propuneri de îmbunătăţire a planului judeţean până pe 15 decembrie. Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că valoarea totală a proiectelor elaborate în cadrul acestei strategii este de circa două miliarde euro!


La eveniment au fost prezenţi şi prefectul Cristian Soare, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, vicepreşedintele PNL la nivel naţional Mircea Diaconu, deputaţi şi senatori, precum şi Virgil Dumitru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş. Florian Pena.
 Ţintele propuse la nivel national si European sunt: creşterea gradului de ocupare în câmpul muncii pentru populaţia cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani, creşterea nivelului investiţiilor pentru cercetare şi inovare, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în paralel cu stimularea producţiei de energie verde, reducerea abandonului şcolar, creşterea gradului de pregătire universitară şi scăderea numărului de persoane expuse sărăcie
Strategia de dezvoltare a judeţului se va afla în dezbatere publică până pe 15 decembrie şi va putea fi consultată şi pe site-ul Consiliului Judeţean, www.cjarges.ro.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar