Diguri gonflabile împotriva inundaţiilor

Publicat: 22 August 2014

diguri-gonflabileAdministrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a primit prin proiectul "Managementul integrat al fluviului Dunărea" ("Danube WATER integrated management") 500 de metri de hidrobaraje utilizabile în situațiile de urgență provocate de inundații.

Hidrobarajele fac parte dintr-un sistem de materiale de protecție împotriva inundațiilor bazat pe diguri gonflabile, care se umplu cu apă. Avantajele acestor diguri sunt poziționarea rapidă în locurile dorite, instalarea în timp scurt și personal puțin pentru manevrare. Instalarea digului de

500 de metri se realizează în patru ore, de către patru oameni, în timp ce realizarea unui dig similar din saci cu nisip presupune mult mai mult timp și mai mulți oameni. Digurile sunt prevăzute cu motopompe și conducte flexibile pentru umplerea cu apă. Ele sunt realizate din materiale rezistente la razele ultraviolete, la produsele chimice corozive, produsele petroliere și la temperaturile extreme.
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea a mai avut în dotare un astfel de sistem de hidrobaraje, acestea fiind folosite cu succes la inundațiile majore de acum câțiva ani provocate de Dunăre.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar