Directorul general relații externe la Renault: Dacia rămâne la Mioveni

Publicat: 21 Aprilie 2015

tecau-prefect-sicoeAlături de președintele județului, Florin Tecău, prefectul de Argeș, Mihail Oprescu, a participat în Palatul Administrativ din Pitești la o întâlnire cu o delegație de la Dacia-Renault, compusă din franțuzoaica Virginie Guerin, director general relații externe la Renault, și

Gabriel Sicoe, secretar general la Automobile Dacia.
Întâlnirea se înscrie în contextul unei vizite de informare privind potențialul economical județului, prin raportare la experiența Uzinei Dacia - Renault din Mioveni și are drept scop identificarea de noi pârghii, în vederea menținerii și îmbunătățirii competitivității și concurenței, prin compararea uzinelor din zona de sud-est a Europei.
S-a subliniat încrederea românilor în brandul Dacia, precum și puterea și impactul uzinelor Dacia din România pentru economiile celor două țări. De asemenea, s-a atras atenția asupra importanței reglementării problemei importului mașinilor de ocazie în țară, cu repercursiuni importante asupraproducției de la Mioveni.

Un subiect al discuțiilor l-a reprezentat importanța construirii autostrăzii Pitești-Sibiu, ca factor esențial pentru creșterea competitivității Dacia prin economia de 30 de euro pe automobil pe care uzina ar face-o dacă ar exista autostrada.

Virginie Guerin a dat asigurări că Dacia-Renault va rămâne în Mioveni, în contextul în care se pregătesc noi investiții, dar studiază continuu concurența și competitivitatea.

La rândul său, prefectul a spus că „Guvernul României și domnul prim-ministru Victor Ponta și-au arătat permanent sprijinul pentru cel mai important investitor și exportator al țării noastre", afirmând că imediat după intrarea sa la guvernare, în calitate de premier, a susținut realizarea pasarelei care face legătura între DN 73 și uzina Dacia. „De asemenea, autostrada Pitești-Sibiu figurează ca prioritate zero pe lista proiectelor de infrastructură din România.", a adăugat prefectul.

Ulterior, delegația s-a deplasat spre Curtea de Argeș, acolo unde au fost vizitate Palatul Episcopal și Mănăstirea. Programul a inclus și o vizită la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar