Doar două mandate succesive pentru aleşii locali?

Publicat: 20 Noiembrie 2014

persVeste proastă pentru aleșii locali! Un proiect de lege, aprobat tacit mircuri, de parlamentarii din Camera Deputaților, decimează din 2016 numărul de primari, consilieri locali și consilieri județeni. În județul Argeş, sub incidența acestui act normativ, care trebuie să ajungă și pe masa senatorilor, intră sute de aleși locali. Este vorba despre cei care nu mai au voie să candideze, fiind obligați să se limiteze la două mandate consecutive.

Proiectul prevede că nici o persoană nu poate îndeplini succesiv, funcția de primar, consilier local, consilier județean, președinte de Consiliu Județean, decât cel mult pentru două mandate. Inițiatorii au considerat că după două mandate consecutive, aleșii locali construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional locali, în care orice competiție electorală reală devine imposibilă și există situații concrete în care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunități a dus la acuzațiile de nepotism, conflict de interese sau corupție", potrivit Mediafax.
Proiectul de lege, inițiat de doi deputați PDL: Cezar Preda și Gheorghe Udriște, a fost aprobat tacit, întrucât a avut ca termen de dezbatere și vot final, data de 15 octombrie. Dacă va fi aprobată și de Senat, care este for decizional, inițiativa se va răsfrânge asupra a mii de aleși locali, din care câteva sute doar din județul Argeş.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar