Două zile de caniculă. Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi mai multe judeţe

Publicat: 29 Iulie 2015

canciula-apaPotrivit Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi și mâine valul de căldură se va intensifica în regiunile sudice şi estice, inclusiv în Argeș, care se va afla sub cod galben de temperaturi mari. În sudul Banatului,

Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov și în Bucureşti va fi chiar cod portocaliu. Aici se vor atinge azi temperaturi maxime de 38-39 de grade, iar mâine, 30 iulie, izolat se vor înregistra valori în jurul a 40 de grade. Pe arii extinse disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
Medicii recomandă oamenilor ca în zilele caniculare să evite expunerea prelungită la soare între orele 10.00 şi 17.00, să bea un pahar cu apă la fiecare 15-20 de minute, să mănânce fructe şi legume, să evite consumul de alcoolul, cafea şi sucuri răcoritoare carbogazoase.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar