Drumuri închise în urma fenomenelor meteo

Publicat: 06 Mai 2014

poza 400x300Potrivit unei informari date publicitatii, marti, de Inspectoratul de Politie Judetean Arges, în mai multe localitati din judet, circulatia rutiera a fost închisa pe unele tronsoane de drum dupa ce infrastructura de transport a fost afectata de fenomenele meteorologice.
Astfel, pe DN

73 C, în satul Piatra, comuna Ciofrîngeni, în directia Râmnicu Vâlcea - Curtea de Arges, pe o portune de circa 30 de metri acostamentul drumului a alunecat, creandu-se o diferenta de nivel de 1,5 -2 metri. Acest drum este principala cale de acces pentru aproximativ 25 de familii, la care se mai poate ajunge acum cu greutate.
De asemenea, în aceeasi zona, intersectia DN 73 C cu drumul comunal Piatra - Dobresti, drum neasfaltat si acoperit cu macadam, a avut loc o alunecare de teren care face impracticabila o portiune de 60 de metri din acest drum, pe o banda de mers.
În comuna Malureni, pe DJ 740, podul din satul Zarnesti, peste râul Vâlsan, a fost închis circulatiei dupa ce unul dintre capetele podului a fost afectat din cauza unei alunecari de teren. Circulatia rutiera a fost deviata pe drumul comunal Valea Marului.
În comuna Budeasa, un alt pod construit tot peste râul Vâlsan în satul Valea Marului, pe drumul judetean 703 K, s-a erodat în zona pilonilor de sustinere iar constructia s-a înclinat, circulatia rutiera pe acest pod fiind închisa pe un sens. Traficul rutier în zona afectata a fost partial deviat pe DJ 703 I si pe DN 7 C.
De asemenea, DJ 603 I care face legatura între comuna Bradulet si Poienile Vîlsanului este blocat total de aluviuni, pietre si lemne cazute de pe un versanti, pe o distanta de circa 200 de metri.
Începând de luni seara este interzis accesul pe podul de la colonia ACH Zavoi din municipiul Pitesti, dupa ce apele umflate ale râului Arges au rupt o parte din podul din metal si beton ce asigura traversarea râului.
În toate zonele afectate de fenomene meteorologice, politistii, împreuna cu autoritatile locale si judetene, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si jandarmi asigura sprijin cetatenilor.
Conform datelor furnizate de ISU Arges, pompierii au intervenit în ultima perioada pentru evacuarea apei din o suta de locuinte inundate.
Luni, mai multe localitati argesene au fost afectate de inundatii, fiind nevoie ca mai multi oameni sa fie evacuati din casele lor, zeci de militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, de la Ministerul Apararii Nationale, jandarmi, politisti si politisti locali fiind mobilizati în zonele inundate.
Astfel, conform sursei citate, în comuna Micesti apa a intrat în 30 de locuinte, pompierii evacuând din casele lor cinci persoane. În aceeasi localitate un bolnav care avea nevoie sa ajunga la un centru de dializa si la care ambulanta nu putea ajunge a fost scos de catre militari si transportat pâna la ambulanta.
Un numar de 15 locuinte au fost inundate si în comuna Budeasa, iar apa a intrat în cinci case situate pe strada Marasesti din municipiul Câmpulung.
Conform bilantului Prefecturii Arges, 70 de locuinte au fost inundate în urma ploilor torentiale din ultimele ore si a revarsarii unor cursuri de apa.
De asemenea, au fost inundate strazi si în Pitesti, Curtea de Arges si Baiculesti.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar