După sinuciderea unor pensionari, Guvernul vrea aministia celor care trebuie să returneze bani

Publicat: 01 August 2014

ponta2Trei pensionari argeșeni s-au sinucis de frica DNA și de rușinea de a fi anchetați în dosarul Mită pentru pensii din Argeș. Vecinii acestora susțin că oamenii se temeau că vor trebui să returneze pensiile primite și nu aveau de unde să facă rost de bani. Victor Ponta a anunțat, joi, că Guvernul va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior. Premierul Victor Ponta cerând ministrului Muncii să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă şi spunând că aceşti pensionari "probabil au greşit", dar nu au făcut-o "pentru a se îmbogăţi".

În ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani.

Solicitarea de redactare a unui astfel de act normativ a fost formulată în şedinţa de joi a Guvernului.

"Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să...cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege", a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb, precizând că vrea să transmită acest mesaj în mod public, în faţa presei.
El a precizat că va susţine acest proiect de lege în Parlament şi că speră ca toţi parlamentarii să înţeleagă că este vorba de un "efort mic" şi de un ajutor pentru cineva care "probabil a greşit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogăţească".
În afară de cei trei argeșeni, alți doi pensionari, soț și soție din Harghita, s-au sinuncis din aceleași motive, fiind înștiințați că aveau de returnat 41.000 lei din pensie.

Sursa ProArges

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar