Elevii din Argeș care au luat 10 la BAC și Evaluarea Națională, premiați cu bani de Guvern!

Publicat: 10 Iulie 2014

ponta2Guvernul a decis să premieze elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Astfel, cei cinci elevi care au luat 10 la Bac în Argeș, vor primi câte 3000 de lei. Alți 8 elevi din Argeș, care au luat nota 10 la Evaluarea Națională, vor primi și ei câte 2000 de lei.

Drăghici: Guvernul Ponta premiază performanța și o încurajează
Chestorul Camerei Deputaților, social-democratul

Mircea Drăghici, a afirmat că decizia Guvernului de a premia elevii care au luat nota 10 la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională reprezintă un semnal pentru toți tinerii din România care doresc să facă performanță.
Este vorba despre 300 de elevi care vor fi beneficiarii acestui proiect de Guvern. Sumele sunt de 3000 de lei pentru cei care au luat 10 la Balacaureat şi 2000 de lei pentru cei care au luat 10 la Evaluarea Naţională.
"Guvernul Victor Ponta a arătat că premiază mereu perfomanța. Spre deosebire de guvernele Boc, susținute de cei care acum sunt la PDL, PMP sau FC, după multă vreme, olimpicii României au fost premiați. Acești oameni care astăzi critică ordonanța de urgență nr. 49/2014, nici măcar nu mai premiau elevii olimpici ai României, motivând că nu au bani. Aveau pentru poșetele Elenei Udrea, pentru afacerile lui Pinalty, pentru terenurile de sport în pantă, dar nu aveau și pentru elevii olimpici ai acestei țări. Guvernul Ponta a găsit însă bani și i-a premiat pe tinerii care ne fac să ne simțim mândri că suntem români.
Guvernul Ponta premiază elevii olimpici și îi încurajează pe cei care, din anumite motive, nu au reușit să treacă examenul de Bacalaureat.
Ordonanţă de urgenţă care aduce mai multe modificări Legii Educaţiei, ordonanță apreciată și susținută de către sindicaliștii din Educație, deși este criticată de opoziție, prevede, printre altele, şi posibilitatea organizării unei sesiuni speciale în perioada februarie-martie pentru cei care nu s-au prezentat la Bacalaureat sau care nu au promovat examenul de maturitate.
Pentru fiecare dintre copiii noștri, Bacalaureatul reprezintă primul mare examen în viață. Trebuie să recunoaștem că, din păcate, nu toți elevii au acces la același nivel de educație, nu toți elevii își pot permite să facă pregătire suplimentară, dat fiind inclusiv discrepanțele dintre mediul rural și cel urban sau chiar dintre unitățile școlare și situația financiară a familiilor dintre anumite orașe față de altele. Credem că, dacă au greșit la primul examen de maturitate, tinerilor noștri ar trebui să li se mai dea o șansă. Este deci o șansă pentru cei care vor să își repare o greșeală. Cei care nu vor să învețe, oricum nu vor învăța, nu vor fi interesați să ia examenul.
Același Guvern Ponta și-a îndreptat atenția și către școlile profesionale și susține parteneriatele între acestea și agenții economici, pentru a crește șansele tinerilor de inserție pe piața muncii prin specializarea acestora în conformitate cu nevoile companiilor. Primele exemple sunt în Brașov și în Mioveni, acolo unde agenții economici, și aș vrea să nominalizez aici în special uzina Dacia Renault, au încheiat parteneriate cu astfel de grupuri școlare.
Așadar, spre deosebire de cei care acum critică și nu au făcut nimic cât timp au fost la guvernare, Guvernul Ponta are o gândire de ansamblu pentru sistemul de educație și pentru viitorul tinerilor, luând, pentru prima dată, în considerare inclusiv nevoile oamenilor de afaceri", a subliniat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar