Extinderea rețelei electrice de distribuție în 7 pași simpli

Publicat: 07 Iulie 2015

electrica-cez-servPentru zonele în care nu există încă rețea electrică de distribuție (distanța de la rețeaua existentă până la limita de proprietate a solicitantului este mai mare de 100 m), însă există solicitări de racordare, legislația în vigoare prevede atât parcurgerea unor pași obligatorii, precum și documentația necesară.
Pentru confortul consumatorilor, CEZ Distribuție detaliază etapele necesare în procesul de extindere a rețelei electrice de distribuție:


1. Operatorul de Distribuție (OD) informează solicitantul dacă zona respectivă este cuprinsă în planul de dezvoltare a Rețelei Electrice de Distribuție (RED) și care este calendarul de realizare a lucrărilor.
2. În cazul în care nu au fost făcute demersuri pentru extinderea rețelei în zona respectivă, OD informează în scris Autoritatea publică locală și centrală să depună în acest scop o cerere și o documentație justificativă prevăzută în Metodologia menționată anterior. Scrisoarea este transmisă spre informare și solicitantului. 3. Autoritatea publică transmite operatorului de distribuție (OD) cererea și documentația justificativă.
4. Operatorul de distribuție întocmește în termen de 60 de zile studiul de fezabilitate și evaluează lucrările de investiții din punct de vedere al eficienței economice.
5. Operatorul de distribuție informează ANRE și transmite răspunsul către autoritatea publică (în maxim 60 de zile) privind rezultatele studiului de fezabilitate, precum și propunerea de coparticipare a autorității publice la finanțarea investiției solicitate, daca este cazul. 6. Introducerea în planurile de investiții ale operatorului de distribuție și Autorităților Publice Locale.
7. Realizarea lucrărilor de electrificare/ extindere, operarea și întreținerea lor.
Informaţii suplimentare sunt puse la dispoziţia clienţilor la orice Centru de Relaţii cu Clienţii, prin intermediul specialiştilor CEZ sau al materialelor informative, la Info Linia CEZ, la numărul unic 0251 929 (apel cu tarif normal în reţeaua naţională), sau online, accesând www.cez.ro.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar