Focare de boala limbii albastre, în Argeș

Publicat: 02 Septembrie 2014

vaci1Mai multe cazuri de boala Limbii Albastre la ovine sau bovine în România au fost semnalate în ultima perioadă, cele mai multe dintre acestea fiind confirmate în Buzău şi Vrancea. Probleme de acest fel sunt şi în Argeş.
Potrivit datelor furnizate, luni, de Prefectura Argeş, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş a confirmat existenţa a două focare de febră catarală ovină, cunoscută sub denumirea de "boala limbii albastre".


Unul dintre focare a fost depistat în comuna Cocu, unde au fost identificate patru animale bolnave, iar celălalt în comuna Călineşti, unde un animal a fost diagnosticat cu boala limbii albastre. Toate cele cinci animale sunt izolate şi se află sub tratament, precizează reprezentanţii Prefecturii Argeş.
Autorităţile din Argeş au activat Centrul local de combatere a bolilor şi au pus în aplicare planul de măsuri pentru prevenirea de noi focare. Astfel, conform acestui plan s-a instituit zonă de protecţie pe o rază de o sută de kilometri în jurul focarelor confirmate şi s-a dispus efectuarea unui recensământ al animalelor ce ar putea fi afectate de această boală, respectiv oi, capre şi bovine.
Autorităţile sanitar-veterinare vor monitoriza târgurile de animale şi pieţele din întreg judeţul, pentru a preîntâmpina comercializarea unor animale purtătoare ale virusului şi transmiterea acestuia în alte zone din judeţ.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar