George Copos, eliberat condiţionat după ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani

Publicat: 07 Aprilie 2015

george-copos15Veste bună pentru angajații argeșeni de la Ana Imep Pitești. Patronul companiei, George Copos (fost senator PC de Argeș), va fi eliberat condiționat.
Omul de afaceri George Copos, condamnat la patru ani de închisoare în două dosare, va fi eliberat, ca urmare a deciziei definitive a Tribunalului București.

Pe 25 august 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe

George Copos la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I. În momentul în care a primit această pedeapsă, Copos se afla încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde executa pedeapsa de trei ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

În pușcărie, Copos a lucrat la atelierul de tâmplărie din pușcărie atât de mult, între mai 2014 și ianuarie 2015, încât conducerea Penitenciarului de la Rahova i-a scăzut aproape trei luni din pedeapsa minimă pe care trebuia s-o execute. El a mai scris și în revista penitenciarului.
În primul dintre dosare, Copos era acuzat că a făcut afaceri "profitabile" cu Loteria Română, în urma cărora a adus un prejudiciu statului de peste un milion de euro. Mai exact, omul de afaceri nu şi-a plătit obligaţiile fiscale, el ascunzând faptul că deţine 38 de spaţii comerciale, prin aşa-zisa vânzare a acestora către Compania Naţională Loteria Română.

În cel de-al doilea dintre dosarele în care Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, în 4 martie 2014, el s-a dovedit a fi vinovat că s-a implicat în efectuarea de tranzacţii ilegale în cazul transferurilor unor fotbalişti către cluburi din străinătate.

Alături de ceilalţi oameni de fotbal implicaţi în acest caz - Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea -, Copos ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar