În atentia celor interesaţi!!!

Publicat: 11 Decembrie 2013

5 400x225

Penitenciarul Colibaşi îşi arată disponibilitatea de a sprijini comunitatea prin încheierea de acorduri de voluntariat cu orice persoană juridică de drept public sau privat, în vederea desfăşurării unor activităţi de interes public.

De la începutul acestei săptămîni şi pînă la finele lunii, 20 de persoane private de libertate, clasificate în regimul închis, custodiate de Penitenciarul Colibaşi, participă la o acţiune de ecologizare, în incinta şi în împrejurimile Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni.

Acest demers se derulează în baza unui contract de voluntariat, încheiat între unitatea carcerală argeşeană şi instituţia de învăţămînt, ce are ca obiect implicarea persoanelor private de libertate în activităţi de strîngere a deşeurilor. Participarea deţinuţilor la acţiuni de acest gen urmăreşte dezvoltarea spiritului civic şi a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, schimbarea modului de percepţie negativă a penitenciarelor şi, implicit, a deţinuţilor, de către societatea civilă. Un alt obiectiv este responsabilizarea persoanelor private de libertate prin muncă şi conservarea ideii de a proteja mediul înconjurător. Penitenciarul Colibaşi îşi arată disponibilitatea de a sprijini comunitatea prin încheierea de acorduri de voluntariat cu orice persoană juridică de drept public sau privat, fără scop patrimonial, în vederea desfăşurării unor activităţi de interes public.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar