În dosarul Consultanța, DNA a folosit înterceptări ilegale

Publicat: 10 Aprilie 2016

tribunalDosarul Consultanța, în care fostul preșeinte al CJ Argeș Constantin Nicolescu, deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici și 38 de edili din Argeș sunt acuzați de DNA de abuz în serviciu, este pe cale să se dărâme precum un castel de cărți în

vânt. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a eliminat din acest dosar interceptările din materialul probator. Or, cum mai tot dosarul are la bază interceptări, este foarte probabil ca totul să fie aruncat în aer. Oricum ar fi, decizia ÎCCJ este prima mare lovitură pe care o primește DNA într-un dosar de eliminare a interceptărilor.
Și, cum acest dosar a fost practic disjuns din cel al școlilor, pentru care Nicolescu a și fost condamnat, fostul președinte al CJ Argeș ar avea ocazia acum să ceară o revizuire a întregului proces, în baza unei realități clare: DNA a folosit ilegal interceptări.
Mai mult, conform unor surse, interceptările din dosar care au fost eliminate nu ar fi fost făcute de către SRI, ci de către DGIPI, în 2007.

„Admite, in parte, exceptiile formulate de inculpatii Draghici Mircea Gheorghe, Oana Onela Carmen, Catana Aida Petronela, Cernatescu Gheorghe, Iatagan Constantin. Exclude din materialul probator interceptarile si inregistrarile comunicatiilor efectuate in baza mandatului nr. 003068 din 15.08.2007 emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Conform art.346 alin.4 Cod procedura penala, constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin rechizitoriul nr.95/P/2011 din 18 noiembrie 2015 al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti, legalitatea administrarii probelor (cu exceptia interceptarilor si inregistrarilor comunicatiilor mentionate anterior), a efectuarii actelor de urmarire penala si dispune inceperea judecatii in cauza penala privind pe inculpatii Nicolescu Constantin, Draghici Mircea Gheorghe, Oana Onela Carmen, Catana Aida Petronela, Cernatescu Gheorghe, Nica Vasile, Voicu Dumitru, Tarba Sever, Tarba Mihai Gheorghe, Secareanu Dumitru, Ene Florea, Marin Ion, Luca Ion, Tudose Elisaveta, Ungurenus Mihai, Ibric Marian, Popa Ion, Stefan Ion, Matei Gheorghe, Patrascu Gheorghe, Badulescu Ion, Langer Nicolae, Iatagan Constantin, Cristescu Alexandru – Adrian, Andrei Nicolae, Serban Niculae, Visan Ionel Dragos, Rizea Florian, Pupaza – Rosu Sevastian, Dincuta Daniel, Cioran Lucian, Dochinoiu Niculaie, Tuca Gheorghe, Ciobanu Marcel, Ivan Vasile Bebe, Berevoianu Corneliu, Simion Emil, Pepenel Nicolae – Cornel, Balasoiu Aurel, Postoaca Damian – Ion, Nicolae Radu, Smadu Nicolae si Cioflan Iulian.

Onorariile partiale pentru aparatorii desemnati din oficiu ai inculpatilor Nicolescu Constantin, Oana Onela Carmen, Catana Aida Petronela, Cristescu Alexandru Adrian, Berevoianu Corneliu, Serban Niculae, Visan Ionel Dragos, Nica Vasile, Ciobanu Marcel, Tuca Gheorghe, Nicolae Radu, Simion Emil, Pepenel Nicolae Cornel si Postoaca Damian Ion in cuantum de cate 70 lei se vor avansa din fondul Ministerului Justitiei.

Mentine delegatiile aparatorilor desemnati din oficiu pentru faza cercetarii judecatoresti. Copie de pe incheierea motivata se comunica Parchetului, inculpatilor si partilor civile. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare, conform art.347 alin.1 din Codul de procedura penala", se arată în minuta ÎCCJ.

sursa ProArges

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar