Instituţia Prefectului anunţă că este în grafic cu respectarea măsurilor din programul calendaristic al alegerilor europarlamentare!

Publicat: 24 Aprilie 2014

1 400x224

Instituţia Prefectului anunţă că este în grafic cu respectarea măsurilor din programul calendaristic al alegerilor europarlamentare. Astfel, în acestă săptămână, până în data de 24 aprilie, primarii au obligaţia de a stabili prin dispoziţie locurile speciale de afişaj electoral. Până cel tîrziu vineri, 25 aprilie, primarii au obligaţia de a transmite Autorităţii Electorale Permanente copii de pe cererile de înscriere în listele electorale speciale, însoţite de copii ale documentelor de identitate. Tot până vineri, este termenul pentru finalizarea listei cu jurişti şi alţi cetăţeni cu bună reputaţie în localitate, dintre care vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi preşedintele şi locţiitorul biroului electoral ai secţiei de votare, aceste liste urmînd a fi înaintate Autorităţii Electorale Permanente, spre avizare. Până vineri trebuie aduse la cunoştinţa publică delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare.

Cereri pentru preşedinţii secţiilor de votare

La Primăria Piteşti se primesc până la data de 16 mai inclusiv cereri pentru participarea în calitate de preşedinţi şi locţiitori ai biroului electorale ale secţiilor de votare pentru alegerile parţiale la CJ Argeş. Solicitanţii pot fi jurişti şi alte personae care au, de regulă, cel puţin studii medii şi nu fac parte din nici un partid politic. Formularele de cereri se găsesc la Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Primăriei Piteşti, precum şi pe site-ul instituţiei, pe adresa primariapitesti.ro.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar