Inundaţii în judeţul Argeş - localităţi fără curent electric, copaci smulşi din rădăcină!

Publicat: 05 Mai 2014

aZece localităţi din judeţul Argeş, între care oraşele Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş, au fost afectate de precipitaţiile din ultima perioadă, zeci de case fiind inundate şi mii de consumatori rămânând fără curent electric după ce reţeaua de alimentare s-a defectat în mai multe zone.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş,

în urma ploilor din ultima perioadă şi a revărsării mai multor cursuri de apă s-au produs inundaţii în zece localităţi, respectiv Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Albota, Bradu, Albeşti de Argeş, Băiculeşti, Budeasa Mică, Miceşti şi Mălureni, transmite Mediafax.

În municipiul Piteşti, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe trei străzi, cel mai afectat fiind cartierul Găvana. De asemenea, circulaţia rutieră pe varianta ocolitoare Podul Viilor-centura Piteştiului a fost închisă preventiv, zona fiind una inundabilă.

La Câmpulung o locuinţă a fost inundată. În Curtea de Argeş apa a intrat în trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podeţ peste pârâul Valea Doamnei fiind avariat iar carosabilul pe strada Victoriei rupându-se în urma unei alunecări de teren.

De asemenea, în comuna Bradu au fost inundate 11 locuinţe. În localitatea Mălureni un drum judeţean şi trei drumuri de interes local au fost inundate după ce apele pâraielor Vâlsan, Topliţa şi Păuleasca s-au revărsat, iar în aceeaşi comună, în satul Zărneşti, podul peste râul Vâlsan a fost avariat de viituri, circulaţia fiind întreruptă.

În urma vântului puternic, mai mulţi copaci s-au prăbuşit, avariind reţeaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii şi 13 posturi de transformare.

În urma avariilor, aproximativ 3.000 de consumatori din localităţile Mălureni, Valea Iaşului, Drăganu, Cotmeana, Morăreşti,  Miceşti, Mărăcineni au rămas fără energie electrică, echipele companiei CEZ aflându-se pe teren şi lucrând pentru remedierea avariilor.

 

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar