Ioan Rus: Pitesti - Sibiu se va face pana in 2018

Publicat: 09 Octombrie 2014

auto2Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a aflat astazi in Arges, unde s-a intalnit cu sindicalistii si conducerea Uzinei Dacia carora le-a prezentat Master-Planul de transport al Romaniei. Ioan Rus a anuntat ca ruta Pitesti – Sibiu va fi inclusa in documentul final ce va fi prezentat Uniunii Europene ca autostrada care va fi realizata in doua etape, initial ca drum expres si apoi ca autostrada.

Pana in 2018 vom avea o legatură transcarpatica intre Pitesti si Sibiu, speram ca pana in 2020 sa avem și autostrada, a afirmat ministrul Transporturilor Ioan Rus in urma vizitei pe care a facut-o in Arges. Ministrul a afirmat că până la sfârșitul lunii noiembrie, Master Planul General de Transport va suporta modificări în urma dezbaterilor publice, urmând să fie aprobat în guvern ca proiect operațional pe transport, fiind luată în calcul chiar ca documentul să fie aprobat în Parlament ca lege. În privința tronsonului dintre Pitești și Sibiu,

care face parte din Culoarul IV Pan European, ministrul a menționat că acesta va fi construit ca autostradă fazată. "În urma dezbaterilor cu reprezentanții din Argeș și cu reprezentanții AECOM, am ajuns la concluzia, și după discuțiile cu sindicatele de la Uzină, ca AECOM să accepte ca Pitești- Sibiu să fie trecută în master-plan și în planul operațional ca autostradă în 2 etape: drum expres și apoi autostradă. În prima fază exproprierile se fac în regim de autostradă. Studiile de Fezabilitate și proiectare se face tot pentru autostradă. Presupunând că vom avea creșteri economice mai mari și bugetul statului o va permite, să se poată face direct autostradă", a susținut Rus după discuțiile cu sindicatul de la Dacia.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar