Iohannis are consilier prezidențial argeșean

Publicat: 06 Martie 2015

consilier-prPreşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian George Scutaru. George Scutaru va fi înlocuit în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională de argeșeanul Ion Oprișor, decretul de numire fiind, de asemenea,

semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Oprișor era secretar în cadrul CSAT, iar prin noua funcție este membru de drept în structură. Generalul Ion Oprișor s-a născut pe 10 martie 1955, în comuna Deagurile, județul Argeș. În data de 27 septembrie 2003, este numit ca expert în cadrul Departamentului Securității Naționale al Administrației Prezidențiale. El a fost adjunctul lui Viorel Bârloiu, secretarul general al CSAT în mandatul lui Ion Iliescu. La 1 noiembrie 2004 a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 2005 a absolvit Colegiul Național de Apărare. A fost numit la data de 1 mai 2005 în funcția de consilier în cadrul secretariatului Consiliului Suprem de Apărare al Țării (CSAT). După demisia din 6 ianuarie 2006 a generalului Viorel Bârloiu din funcția de consilier de stat și secretar al CSAT, atribuțiile acestuia au fost preluate, în mod neoficial, de către generalul Ion Oprișor. Abia după zece luni de la demisia lui Viorel Bârloiu (un alt argeșean), la data de 20 noiembrie 2006, președintele Traian Băsescu l-a numit oficial pe generalul Ion Oprișor în funcția de secretar al CSAT cu rangul de consilier de stat. La 23 decembrie 2006, Ion Oprișor a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) La data de 1 aprilie 2008 a fost avansat la gradul de general locotenent și trecut în rezervă.

George Scutaru avea doar două luni și jumătate vechime în slujba de la Cotroceni, dar numele său este vehiculat cu mari șanse pentru preluarea conducerii SIE, alături de cel al lui Sorin Ducaru, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, şi Mihai Răzvan Ungureanu, senator, consilier personal al preşedintelui, fost șef al SIE în mandatul lui Traian Băsescu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar