ION GEORGESCU A RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA "CÂND SE VA REABILITA ȘI ASFALTA BULEVARDUL DACIA?"

Publicat: 10 Iunie 2016

ion-georgescu-bDe câteva luni, primarul Ion Georgescu şi-a făcut cont pe Facebook, iar acum a devenit, din ce în ce mai activ, la doleanţele şi propunerile locuitorilor oraşului

Mioveni.

Acesta răspunde tuturor cetăţenilor care îi scriu, pentru fiecare domeniu în parte.
Iată cel mai bun excemplu:
"Când se va reabilita și asfalta Bulevardul Dacia?" este întrebarea la care răspund de cel puțin de 3-4 ori pe zi și pe care, pe bună dreptate, cetățenii mi-o adresează motivat. Deși am mai avut intervenții publice referitoare la acest subiect, mă văd nevoit să revin cu o nouă explicație.
Deși se află în orașul Mioveni, Bulevardul Dacia face parte dintr-o arteră rutieră națională, drept urmare și porțiunea aceasta este încadrată drept Drum Național – cu indicativul DN73D. Prin lege (Ordonanța nr.43 din 28 august 1997), drumurile naționale nu aparțin primăriilor localităților pe unde trec, ci Ministerul Transporturilor este organul administraţiei publice centrale care exercită prerogativele dreptului de proprietate publică a statului în domeniul drumurilor naţionale. Orice inervenție, de orice natură pe un drum care nu se află în proprietatea sau administrarea unității administrative pe raza căreia se află, se consideră infracțiune sancționată cu amendă penală sau chiar închisoare.
"Ce a făcut primăria pentru a se asfalta acest drum?" Cum problema se află în curtea noastră, am solictat oficial Ministerului Transporturilor să găsească o soluție de finanțare pentru lucrări de reabilitare a Bulevardului Dacia, însă din câte se pare, fondurile ministerului nu au fost de ajuns și pentru această lucrare.
Ultima soluție a fost să cerem efectiv să ni se dea nouă în proprietate Bulevardul Dacia și astfel să îl putem asfalta noi, din bugetul primăriei, fără a depinde de o altă entitate a statului. Încă din anul 2012, după ce am aprobat în Consiliul Local această decizie, au început demersurile pentru trecerea sectorului de drum national DN73D situat pe raza administrativ-teritorială a orașului Mioveni (între km 2+100 şi 8+768), din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a orașului Mioveni în administrarea Consiliului Local Mioveni. După cum se poate vedea, nici până în prezent, Ministerul Transporturilor nu a emis o decizie în acest sens, în schimb am primit, la fiecare solicitare trimisă, doar promisiuni.
În situația în care vom reuși acest lucru, Ministerul Transporturilor va preda drumul către Consiliul Județean Argeș, care printr-o hotărâre va decide să-l dea apoi în administrare Consiliului Local Mioveni, iar în final, noi să-l putem asflata.
După cum vedeți, situația nu este chiar simplă, iar birocrația face ca demersurile noastre să fie destul de anevoioase. Vă asigur că administrația din Mioveni va face tot posibilul să preia în administrarea Consiliului Local Mioveni de la Minister acest drum și va continua acest demers.
Sper că de data aceasta am reușit să explic destul de clar care este situația administrativă a Bulevardului Dacia și de ce primăria MIoveni nu a putut interveni pe acest drum", a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar