Judeţul Argeş primeşte de la Guvern 30 milioane lei

Publicat: 24 Ianuarie 2014

2 400x266

Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost luni la Ministerul Dezvoltării pentru a discuta cu guvernanţii despre fondurile necesare unor lucrări din Argeş. În urma discuţiilor, guvernanţii au anunţat că ar urma să aloce pentru judeţul nostru suma de 30 milioane lei, deşi necesarul este mult mai mare.

În judeţul Argeş sunt în derulare 45 de proiecte de dezvoltare a unor reţele de apă şi canalizare în mai multe localităţi. Toate proiectele sunt începute cu fonduri guvernamentale. Pentru acestea ar fi nevoie, conform spuselor lui Constantin Nicolescu, de o sumă totală de 121 milioane lei. Guvernul dă deocamdată decât 30 milioane lei, urmând ca în anii care vin să aloce restul sumelor.

O altă categorie de proiecte este cea privind construcţia de şcoli. Pentru investiţiile deja începute, în Argeş este nevoie de 93 milioane lei. Guvernul nu acordă niciun ban pentru aceste lucrări, dar Consiliul Judeţean are un plan de rezervă: se va încerca obţinerea de fonduri europene pentru finalizarea lucrărilor. Şeful Consiliului Judeţean speră ca cel puţin 80% dintre şcolile cu lucrări deja începute să fie finalizate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

În ceea ce priveşte drumurile comunale şi judeţene este nevoie de 120 milioane lei – la atât se ridică necesarul de fonduri solicitate de către primariile din judeţ.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar