Mai sunt 2 zile până la sărbătoarea de 10 Mai la Castelul Peleș

Publicat: 08 Mai 2016

castelul-pelesPe 10 mai, cea mai importantă sărbătoare a monarhiei româneşti, Casa Majestăţii Sale organizează evenimente cu fast, la Castelul Peleş din Sinaia. La ora 18, Familia Regală va ieşi pe

balconul castelului, pentru a saluta participanţii la sărbătoare, iar la sfârşit vor zbura 400 de porumbei albi.

Marţi, pe 10 mai sărbătoarea va debuta în Bucureşti, la Statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, unde la ora 10.30, va avea loc o ceremonie militară şi depunere de flori.
Familia Regală va sosi la Statuia Regelui Carol I la ora 11. În încheiere, Militarii Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul vor prezenta publicului o demonstraţie de îndemânare cu arma. Vor fi prezenţi Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.
Apoi, după ora 13.00, evenimentele se mută la Sinaia, unde pentru prima dată după anul 1947, va flutura Stindardul Regal.
Pe terasa Castelului Regal Peleş, la ora 13.20, va avea loc ceremonia înălţării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului. Vor fi prezenţi la ceremonie membri ai personalului Casei Majestăţii Sale Regelui de la Palatul Elisabeta şi de la Castelul Săvârşin, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, personalul Muzeului Naţional Peleş şi invitaţii Familiei Regale veniţi din străinătate pentru Jubileul de 150 de ani. Stindardul Regal va fi ridicat la sosirea pe terasa castelului a Custodelui Coroanei. Vor fi de faţă Principele Radu, Principesa Elena, dl Alexander Philips Nixon, Principesa Sofia şi Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei.
Tradiţionala Garden Party şi concertul de gală cu ocazia sărbătorii naţionale de 10 Mai vor avea loc pe terasa şi peluza Castelului Peles, de la ora 17 la ora 19.30.
Familia Regală aşteaptă cât mai mulţi români să vină la Castelul Peleş, "la această sărbătoare importantă pentru Coroană şi pentru naţiunea română". De asemenea, sunt binevenite grupuri reprezentând organizaţii, instituţii sau comunităţi.
Intrarea va fi liberă, atât pentru public, cât şi pentru presă. Publicul va avea acces pe peluza din faţa castelului.
Accesul pe peluza din faţa castelului este permis începând cu ora 16.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar