Medicii, pregătiți de grevă generală. Ce solicită cadrele medicale.

Publicat: 10 Noiembrie 2013

proteste-in-sanatate-incepand-cu-18-septembrie-medicii-ameninta-cu-greva-generala-in-noiembrie-224425 400x256Medicii vor intra în grevă generală, dacă Guvernul nu vine rapid cu soluţii la revendicările lor. Colegiul Medicilor din România a hotărât să ducă protestele până la capăt.
După protestele de stradă, cadrele medicale (doctori, asistenți medicali, infirmiere) sunt pregătite pentru cea mai radicală formă de protest.
Așa cum au avertizat, sindicaliștii din sistemul public de Sănătate strâng semnături pentru declanșarea grevei generale. Potrivit Coaliției Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate, până la această oră au semnat pentru grevă generală nu mai puțin de 70.000 de salariați. Un număr deja suficient, din punct de vedere legal, pentru intrarea oricând în grevă.

O eventuală grevă generală, cu blocarea activității în spitalele publice, ar fi precedată de o grevă de avertisment. Deocamdată, însă, sindicaliștii nu au decis intrarea în grevă.
Amintim că principalele revendicări sunt alocarea a minim 6% din PIB pentru Sănătate pentru 2014 și creșterea salariilor în sistem, în special dublarea salariilor pentru medicii rezidenți. Guvernul a anunțat că anul viitor salariile rezidenților vor fi majorate semnificativ, dar nu dublate.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar