Mesajul prefectului Mihai Oprescu pentru vârstnici

Publicat: 01 Octombrie 2014

1 400x250

În fiecare an, la data de 1 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – un gest altruist de respect şi preţuire,pe care fiecare dintre noi- instituții ale statului, societate civilă și cetățeni- suntem datori să îl facem, chiar și în mod simbolic.
Se spune că “cine nu are un bătrân, să-și cumpere”, vorbă care mi se pare  că reunește tot ceea ce trebuie să însemne pentru noi o persoană cu experiență, o persoană ale cărei povețe și îndrumări sunt venite din propriile trăiri și care contribuie negreșit la dezvoltarea societății din care facem cu toții parte.


La nivelul instituției pe care o reprezint, prin întâlnirile lunare din cadrul Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, prin audiențele săptămânale și prin participarea la toate evenimentele organizate de către sau pentru persoanele vârstnice, am
căutat întotdeauna să ne exprimăm  deschiderea pentru a prelua problemele cu care acestea se confruntă, pentru a-i asculta și pentru a le oferi soluții. Totodată, ca reprezentant al Guvernului României în județul Argeș, voi căuta întotdeauna să transpun și să asigur respectarea tuturor drepturilor care se cuvin pensionarilor, persoanelor cu dizabilitati și celor cu care soarta nu a fost tocmai fastă.
În fine, atât pentru mine însumi, cât și pentru fiecare dintre dumneavoastră, îmi doresc să păstrăm întotdeauna un respect aparte pentru vârstnicii noștri, părinți și bunici, și tuturor le doresc multă sănătate și viață lungă, plină cu împliniri.
Mihail Adrian Oprescu,
Prefectul Județului Argeș

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar