Ministrul Dialogului Social, în Argeş

Publicat: 22 Iulie 2014

1 400x200

Aurelia Cristea, ministrul delegat pentru dialog social, a fost ieri în vizită oficială în judeţul Argeş.
Ea a fost primită de către prefectul Mihai Oprescu şi subprefectul Ion Burnei împreună cu Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean.
A urmat o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu sindicalişti şi a mers la Uzina Dacia din Mioveni. Cu această ocazie, ministrul a anunţat că susţine proiectul construirii autostrăzii Piteşti – Sibiu. "Este un tronson foarte important pentru acest judeţ, iar investitorii trebuie să aibă o cale de acces rapidă pe care să îşi poată desface marfa.

Este importantă autostrada şi pentru Dacia, dar şi pentru alte companii. Susţin construirea autostrăzii şi ştiu că la anul ar urma să înceapă lucrările", a spus Aurelia Cristea.
Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri şi ai Camerei de Comerţ şi Industrie au solicitat din nou ca învăţământul profesional, orientat spre cerinţele pieţei muncii, să fie o prioritate. Oamenii de afaceri s-au plâns că nu mai găsesc muncitori în anumite domenii de activitate, iar din acest motiv afacerile lor au de suferit. Domeniile vizate sunt industria uşoară, prelucrarea lemnului, construcţia de maşini şi agricultura. Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean, a subliniat că legea învăţământului trebuie să fie modificată, iar şcoala să fie orientată către mediul de afaceri, şi nu doar spre teorie.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar