MIOVENI: CONCURSUL JUDEŢEAN DE CREAŢIE LITERARĂ - HAIKU "CUVÂNTUL, LACRIMA ZEILOR"

Publicat: 26 Ianuarie 2016

iulia-zamfirescu-liceuSâmbătă, 30 ianuarie a.c., se va desfășura prima ediție a CONCURSULUI JUDEȚEAN DE CREAȚIE LITERARĂ HAIKU, "CUVÂNTUL, LACRIMA ZEILOR".

Concursul se adresează elevilor din clasele a VII-a/ a VIII-a şi a IX-a/ a X-a şi este organizat de Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu" în parteneriat cu

Centrul Cultural Mioveni.
La eveniment sunt așteptați peste 50 de elevi din şcoli de elită ale învățământului argeșean: Colegiul Naţional „I.C. Brătianu", Colegiul Naţional „Zinca Golescu", Colegiul Economic „Maria Teiuleanu", Şcoala Gimnazială „Marin Preda", Şcoala Gimnazială „Nicolae Simonide" şi şcoala gazdă.
Concursul este înscris în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene, iar organizatorii îşi doresc asigurarea sustenabilităţii în vederea ediţiilor viitoare.
Competiţia se va desfăşura începând cu ora 9.30 la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu", iar jurizarea şi festivitatea de premiere se vor desfăşura în sala de specatacole a Centrului Cultural Mioveni, de la orele ora 12.00.

Notă:Haiku este un gen de poezie tradițional japoneză, cu formă fixă. Un haiku este format din 17 silabe împărțite în 3 versuri formate din 5, 7, respectiv 5 silabe.
Un lucru foarte interesant despre haiku-uri este că trebuie să conțină cel puțin un cuvânt sau imagine care să exprime anotimpul în care acesta a fost scris.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar