Mioveni, solemnitate și respect de Ziua Națională

Publicat: 02 Decembrie 2015

asdfghjklOraşul Mioveni a găzduit cu fast Ziua Națională a României. Au fost premiate și simboluri ale vieții civice, 19 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Experiența lor de viață, felul în care au reușit să își protejeze și să își hrănească viața de familie

fac din aceste cupluri cu adevărat modele de urmat pentru tinerele generații.

A urmat un amplu calendar de depuneri de curoane în cartierele orașului, precum și în fața Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu" și vernisarea expoziției tematice a FotoClub Mioveni cu prilejul Zilei Naționale a României, în holul Primăriei orașului Mioveni.

În prezența prefectului Mihail Oprescu, precum și a altor oficialități județene, a avot loc parada militară. Defilarea a fost asigurată de cadrele M.A.p.N. (Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I" și Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul"), cadre M.A.I. (Jandarmerie, ISU), și de la Penitenciarul Colibaşi.

Locuitorii din Mioveni au putut admira și tehnica și armamentul din zona centrului civic, unde au putut vedea îndeaproape un TABC 79 (Transportor Amfibiu Blindat de Cercetare model 1979), autoatelier A.I.T.T. (Autoatelier pentru întreţinerea tehnicii de tancuri), 2 autospeciale I.S.U. și mașini din gama Dacia modificate: Duster Army, Duster Buster, Duster Poliție, Duster Ambulanţă, Lodgy Ambulanță, Doker Ambulanță. Ziua s-a terminat cu o spectaculoasă retragere cu torţe la care au participat cadre ISU, M.A.p.N. și Fanfara Centrului Cultural Mioveni.

Sursa ProArges

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar