Miuțescu bagă spaima în argeșeni: Scurgeri radioactive la ICN! Valeca: Ar trebui dat în judecată. Răspunsul ICN

Publicat: 19 Martie 2015

miutescu-adiAdrian Miuţescu, purtătorul de cuvânt al PNL Argeş, a făcut declaraţii extrem de grave, acuzând că la reactorul de la ICN Mioveni sunt scurgeri radioactive şi că apa şi aerul ar fi infestate.
Fostul deputat, și subliniem această calitate, pentru a evidenția faptul că ar fi trebuit să aibă responsabilitatea afirmațiilor, nu să

aiureze cu asemenea bazaconii, s-a apucat să facă declarații care au băgat spaima în argeșeni, doar pentru a da în fostul său coleg de partid, Andrei Gerea, ministru al Energiei, uitând că a încercat, înainte de congresul PNL, să intre în PLR dar nu a fost primit de actualul deputat și ministru.
"Reactorul de la Mioveni are probleme legate de funcţionare. Sunt scurgeri radioactive. Apa şi aerul sunt infestate. Ministrul Andrei Gerea a fost informat, dar nu a făcut nimic. Pe acest motiv, şeful de sector şi-a dat demisia." a declarat Adrian Miuţescu, în conferinţa de presă a partidului.
Informaţia a fost infirmată de senatorul Şerban Valeca, care a susținut că Miuțescu ar trebui chiar acționat în judecată. ,,Informaţia nu este adevărată. Vă spun că, în virtutea legislaţiei siguranţei naţionale, ca Adrian Miuţescu să fie dat în judecată. Aşa ceva nu poţi face, nu poţi să bagi panica în oameni în urma unor informaţii neverificate. Oricum, presa ar trebui să se uite şi la cine face afirmaţiile", a declarat senatorul Șerban Valeca, cercetător senior în domeniul nuclear la Institutul pentru Cercetări Nucleare-Pitesti, preşedinte al Consiliului Ştiinţific al ICN.

Informația lui Miuțescu a fost dezmințită și de ofițerul de serviciu de la ICN Mioveni, Marinescu Nicolae: "Nu este nimic adevărat. Am auzit discuțiile. Nu este nimic adevărat. La ICN avem o activitate normală. Vă dați seama că dacă ar apărea probleme, avem proceduri care se pun în aplicare. A aruncat cineva o piatră în apă, cu nu știu ce interese", a declarat oficialul de la ICN Mioveni.

Sursa ProArges

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar