Noaptea Muzeelor 2015 - În noaptea de 16 mai, muzeele îşi deschid porţile pentru public

Publicat: 10 Mai 2015

muzeu-noapteaMuzeele îşi deschid porţile pentru public în noaptea de 16 mai, în cadrul unei noi ediţiie a evenimentului "Noaptea Muzeelor".

De 11 ani publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții

speciale pentru a celebra alături de alte mii de instituții similare din Europa Noaptea Muzeelor.

De multă vreme nu mai este doar o sărbătoare a muzeelor ci și a partenerilor care, an de an, se alătură acestui eveniment ce animă orașul – instituții și organizații culturale, galerii de artă, studiouri de creație, ONG-uri istețe, bienale de artă, spații alternative, etc.

Este practic o sărbătoare a industriilor culturale și creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele.

Mai mult decât atât, acest brand cultural a generat în spațiul românesc alte astfel de evenimente construite după același tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectură, Noaptea Caselor deschise, etc.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este coordonatorul evenimentului, iar din 2011 și al Circuitului muzeal din București, inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României. În fiecare an circuitul este replicat în alte două orașe din țără. În 2015 acesta va avea loc în Iași și Galați.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar