Nu plecați fără umbrelă de acasă. Meteorologii au anunțat ploi în toată țara

Publicat: 22 Octombrie 2016

umbrela-ploiSâmbătă, vremea va fi în general închisă, însă valorile termice ce urmează a se înregistra se vor situa în general în jurul mediilor climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi mai mult noros și, mai ales pe

parcursul zilei, va ploua în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane cele mai înalte, trecător, precipitațiile pot fi și sub formă de lapoviță. Cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat, în special în zona montană, 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zona litoralului.

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru această dată calendaristică în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala numai cu totul izolat. În restul teritoriului cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua în general slab, local în Moldova și la munte și pe arii restrânse în Muntenia, Oltenia și Dobrogea, iar valorile termice diurne vor fi ușor mai coborâte decât cele normale.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar