O nouă călătorie în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor

Publicat: 24 Septembrie 2014

noaptea-cercetarilorNoaptea Cercetătorilor se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.


Pe 26 septembrie, Noaptea Cercetătorilor îi invită pe toți cei curioși la o călătorie în lumea fascinantă a științei. Cercetători, ingineri, exploratori şi inventatori vă dau întâlnire în campusurile universitare sau zonele centrale ale orașelor: București,Piteşti, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați, Brașov, Suceava, Bacău, Arad, Sibiu, Piatra Neamț, Tulcea, Oradea și Târgu Jiu.
Alături de ei veți lua parte la experimente inedite, conferinţe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare. Programul pentru fiecare oraș poate fi consultat pe www.noapteacercetatorilor.eu.
Piteşti
Startul se dă vineri, la ora 16.00, la Universitatea de Stat, iar sâmbătă, de la ora 11.00, va avea loc la biblioteca universităţii un seminar ştiinţific de inventică şi inovare, susţinut de dr. ing. Claudiu Şuţan, directorul Centrului de Inovare Tehnologică. În cadrul programului se deschide şi o expoziţie cu rezultatele cercetării din universitate şi ale partenerilor: Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti, Institutul de Fizică Atomică Măgurele, Institutul Naţional de Cercetare din Rm. Vâlcea, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale Neferoase şi Rare Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Biotehnologii Horticole Ştefăneşti, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni şi Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Albota.
Studenţii care participă la acest eveniment vor primi câte un paşaport de cercetător pentru călătoria în lumea fascinantă a ştiinţei.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar