Obiective măreţe la Spitalul Judeţean Argeş!

Publicat: 13 Martie 2014

3. 400x300

Dan Manu, preşedintele Comisiei de sănătate din cadrul Consiliului, a spus că, datorită ultimelor investiţii şi evoluţii înregistrate, Piteştiul are şanse maxime să aibă spital regional.

Astfel, va fi construit un birou de internări (cu 5 milioane lei, bani de la Consiliul Judeţean). Secţia de neonatologie va fi reorganizată astfel încât mama să poată sta cu copilul imediat după naştere, iar serviciile de ambulatoriu de specialitate vor fi, de asemenea, regândite. La spital vor fi făcute şi achiziţii importante, precum un ecograf performant şi o cameră frigorifică pentru serviciul de medicină legală, unde vor fi păstrate cadavrele.

Până în 2016, a spus Dan Manu, trebuie atinse câteva obiective foarte clare. Primul este acela de a dota spitalul cu aparatură de specialitate (de exemplu, în toamnă ar putea fi, în sfârşit, un angiograf la Spitalul Judeţean). Al doilea obiectiv este acela ca pacienţii să nu mai plece spre alte centre medicale, în acest sens un rol aparte avându-l creşterea calităţii actului medical. “Acum, că avem şi UPU-SMURD, şansele Piteştiului de a avea spital regional sunt maxime. Sunt şi uscături în sistem, dar sperăm să fie depăşite toate obstacolele. O şansă mare pentru noi este că în regiunea din care facem parte nu există un spital universitar”, a spus Dan Manu.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar