OMV Petrom vrea să facă un depozit de produse petroliere

Publicat: 22 Februarie 2015

arpechim15Compania OMV Petrom ar urma sa demoleze o parte din constructiile de pe platforma rafinariei Arpechim Pitesti, urmand sa construiasca un depozit de produse petroliere. "Intentia noastra este ca rafinaria sa fie transformata intr-un depozit pentru activitatea noastra de

downstream - rafinare si marketing. Va trebui sa facem niste lucrari si sa obtinem niste permise in acesta directie, cerere pentru care am aplicat la autoritatile competente. Decizia de demolare se va lua impreuna cu autoritatile romane", a declarat joi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.
Din 2004, de când a fost preluată de OMV Petrom, Rafinăria Arpechim a mers numai în pierdere. Compania vrea să construiască în locul ei un depozit de produse petroliere.
Rafinăria Arpechim a fost închisă în 2011, fiindcă nu mai era rentabilă. Ministrul Economiei de anul trecut spunea că statul intenţionează să o preia şi să o vândă la pachet cu Oltchim. Nu a aparut însă niciun investitor. Pentru repornirea rafinăriei ar fi necesare modernizări, retehnologizări şi investiţii de mediu de peste un sfert de miliard de euro. Specialiştii spun că importul materiei prime este mai rentabil decât investiţiile de sute de milioane de euro.
Arpechim a fost prima rafinărie din România care a exportat motorină cu un conţinut redus de sulf, pe piaţa vest europeană. În 1989 avea 13.000 de angajaţi. Acum mai sunt 600 de oameni cu tot cu angajaţii OLTCHIM.
Sursa:Mediafax

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar