Ora pământului sărbătorită la Mioveni (galerie foto)

Publicat: 28 Martie 2015

ora-pamantului-2015Asociației de Dezvoltare Durabilă pentru Tineret Mioveni a organizat în seara aceasta evenimentul mondial Ora pământului, pentru a marca importanța reducerii consumului excesiv de energie. Timp de o ora s-au stins luminile în

Citește și : Ora pământului, sărbătorită şi la Mioveni de zeci de tineri (2014).

centru civic, în instituții precum Catedrala "Sfinții Petru si Pavel" și Primăria Orașului Mioveni. Tinerii voluntari au marcat acest eveniment printr-o reprezentare simbolică cu lumânări și lampioane. S-au folosit peste 600 de lumânări și aproape 300 de lampioane care au fost împărțite cetățenilor prezenți în fața Primăriei.
Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a trebuie să renunțăm la planul inițial al evenimentului. Astfel, în fața primăriei orațului Mioveni au fost instalate cutii luminate,ce reprezentau "Mioveni 2015", plus sigla campaniei 60+.
„Earth Hour" a fost organizat pentru prima dată de către WWF Australia în Sydney , pe 31 martie 2007. Atunci peste 2,2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștietizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut ca în doar câțiva ani mișcarea să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
Evenimentul este marcat în fiecare an în ultima sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30 – 21:30.

 

 

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar