Panică nucleară în Argeș. Cristian Gentea: ICN îl va da în judecată pe Miuțescu

Publicat: 19 Martie 2015

gentea-psdPurtătorul de cuvânt al PNL Argeș, fostul deputatul Adrian Miuțescu, va fi acționat în judecată de Institutul de Cercetări Nucleare, a afirmat, pentru Q Magazine, Cristian Gentea, director adjunct Securitate Nucleară la ICN, după ce liberalul a declarat,

într-o conferință de presă, că la Institut sunt scurgeri radioactive care au contaminat apa și aerul din zonă.

Declarațiile făcute de liberalul argeșean au inflamat spiritele în orașul Mioveni, unde funcționează ICN, dar și în restul județului, oamenii începând să sune la autorități pentru a vedea dacă sunt în pericol și întrebând ce pot face pentru a se apăra.

"Reactorul de la Mioveni are probleme legate de funcţionare. Sunt scurgeri radioactive. Apa şi aerul sunt infestate. Ministrul Andrei Gerea a fost informat, dar nu a făcut nimic. Pe acest motiv, şeful de sector şi-a dat demisia," a declarat Adrian Miuţescu, în conferinţa de presă a partidului. Cristian Gentea, director adjunct Securitate Nucleară la ICN, a afirmat că Institutul îl va acționa în instanță pe fostul deputat pentru că afirmațiile sale afectează un obiectiv steategic care ține de securitatea națională și a produs panică în rândul cetățenilor.
"Este o declarație total iresponsabilă. O prostie mai mare nici că se putea! A alarmat oamenii, am primit zeci de telefoane, primarul de la Mioveni a fost asaltat și el de telefoane, la fel centrala de la ICN. Nici nu se pune problema să existe astfel de scurgeri radioactive. Este imposibil. Reactorul are autorizație de la Comisia Națională pentru Control a Activității Nucleare (CNCAN). Reactorul primește această autorizație o dată la doi ani. Dar chiar și așa, noi ori de câte ori pornim reactorul, cerem aprobare de la Comisie. Dacă apare orice fel de problemă, suntem obligați să transmitem CNCAN care dă ordinul de închidere a reactorului automat. Nu se pune problema să existe scurgeri radioactive, este o enormitate. Nu poți să faci astfel de afirmații, să alarmezi un județ întreg! ICN este un obiectiv strategic care ține de securitate națională. Îl vom acționa în instanță pe dl. Adrian Miuțescu", a declarat, pentru Q Magazine, Cristian Gentea.

Citește și : Miuțescu bagă spaima în argeșeni: Scurgeri radioactive la ICN! Valeca: Ar trebui dat în judecată. Răspunsul ICN

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar