Parlamentul European cere etichetarea originii tuturor tipurilor de carne consumate în UE!

Publicat: 07 Februarie 2014

6 290x400

Parlamentul European a cerut o etichetare care să indice originea tuturor cărnurilor consumate în UE şi a respins argumentul costului invocat de Comisia Europeană pentru a refuza această măsură.

Rezoluţia adoptată cu 368 de voturi pentru, 207 împotrivă şi 20 de abţineri în ultima zi a sesiunii plenare de la Strasbourg este o dezaprobare a Executivului de la Bruxelles.

Parlamentul European înţelege în acest fel să trimită decizia statelor membre, chemate să se pronunţe cu privire la o astfel de etichetare pentru a calma îngrijorările provocate de fraudele multiple.

"Consumatorii vor să ştie exact ce se află în farfuriile lor", a susţinut eurodeputata ecologistă franceză Michèle Rivasi.

"Până în prezent, doar carnea de vită beneficia de o etichetare ce indică provenienţa animalului. Noi cerem ca toate tipurile de carne - pasăre, porc, oaie, capră - să facă obiectul unei informări mai detaliate, prin etichetarea locului de naştere, de creştere şi de sacrificare a animalului, ceea ce Comisia nu propune astăzi".

Comisia Europeană susţine că nu a primit mandat pentru a face o propunere de lege şi invocă un preţ mai mare cu 15 până la 50 la sută pentru industrie, care va fi refuzat de majoritatea statelor membre.

Sursa:Mediafax.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar