Percheziții la unul din cele mai luxoase hoteluri din țară!

Publicat: 07 Iulie 2016

marriotJoi dimineața, polițiștii de la investigații economice efectuează percheziții la Hotelul Marriott din București. Anchetatorii ridică documente din perioada 2008-2015, perioadă în care există suspiciuni de evaziune fiscală.

Hotelul ar fi cauzat un prejudiciu de

7,5 milioane de lei bugetului de stat, prin neplata impozitelor. Șefii de la Marriott au fost duși la audieri.

Hotelul Marriott, unul din cele mai luxoase din țară, a ocupat primele pagini ale ziarelor după ce extravagantul om de afaceri Gigi Becali, a făcut un ... grătar în apartamentul pe care îl avea închiriat acolo.

"În cadrul dosarului penal sunt cercetate două persoane fizice şi o persoană juridică. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2015, o societate comercială specializată în prestări de servicii hoteliere şi-ar fi diminuat masa impozabilă prin înregistrarea în mod ilegal de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar", anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Mai exact, "din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei ( echivalentul a aprox. 1.685.000 EURO)", explică procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Share
Joomla SEF URLs by Artio

Curs valutar